perjantai 20. toukokuuta 2016

Häät pala palalta osa 1: Juhlapaikka





Kun alan muistella meidän häiden suunnittelua ja juhlia muutenkin, ensimmäisenä melkeinpä tulee mieleen hääpaikka. Se on kuitenkin yksi suurimmista (ehkä jopa suurin) päätös häiden suhteen. Paikka määrittele häiden tyyliä, tunnelmaa, kaiken.







Tässä tulee nyt nolo paljastus: olin valinnut meidän hääpaikan oikeastaan jo ennen kuin muutin Kalantiin, siis vuotta ennen kuin oltiin eden kihloissa. Tai oikeastaan minulla oli kaksi vaihtoehtoa mutta toinen paikka ei ollutkaan sitten vaihtoehto kun siellä oltiinkin jo juhlittu miekkosen siskon häitä. Muutenkin olen tähän mennessä ollut pari kolme kertaa tuossa toisessa juhlapaikassa juhlimassa mutta omassa hääjuhlapaikassani en muita häitä ole vielä ole tanssinut, joten tuntuu se omassa päässä vähän spessummalta paikalta.

Meidän häitä juhlittiin siis Uudenkaupungin sydämessä, Wallilan kartanossa. Kauniin kartanon isoin plussa oli sijainti ja toki se että se itsessään oli niin upea tila että koristeita ei juurikaan tarvittu. Kukat ja hääkarkit olivat ainoat koristukset joita itse toimme, sekä tietty tarvittavat tilpehöörit photoboothia yms varten. Ja silti tila oli upean juhlava olematta kuitenkaan yliampuva. Hääpaikka saikin paljon kehuja ja oli kaikin puolin toimiva. Otimme ruuan myös samalta yrittäjältä, mikä oli myös tosi hyvä päätös koska ruoka oli tosi hyvää (itse en kyllä jännitykseltäni juuri pystynyt ainakaan pääruuasta nauttimaan mutta näin olen muilta kuullut) ja elämää helpotti kun tilaan ja ruokaan liittyvissä asioissa pystyi olemaan yhteydessä samaan henkilöön. Aika usein myös alkoholi tulee puheenaiheeksi häitä suunnitellista. Meillä ei ollut ihan 100% ilmasen viinan bileet koska Wallilan Kartanossa on A-oikeudet, tarjosimme vieraille skumpan ja ruokaviinin lisäksi 2 drinkkilippua kutsujen mukana (näitä jäi runsaasti yli joten häissäkin jotkut saivat vielä vähän ekstraa) ja häiden ajan baari tarjoili vieraille aina loppuun asti.  Loppuillaksi oli tarjolla myös boolia eli tuskin kukaan kuivin suin meidän häissä oli. Mielestäni tämä oli oikein mukava näin, koska retki Tallinnaan ei muutenkaan itseäni juurikaan huvittanut. Myöskin baaritiski mielestäni edisti juhlallista tunnelmaa kivasti.  Toisaalta myös paikalliseen hääkulttuuriin kuuluvat myös viinojen tarjoilu parkkipaikalla autojen takaluukuista, toki tätäkin perinnettä meidän häissä kunnioitettiin.

Koska oma juhlapaikan valinta onnistui ilman sen kummempia harkintoja, en oikein osaa antaa vinkkejä hääpaikan valintaan. Muuta kuin että toimivuuden ja tilan riittävyyden lisäksi kannattaa pitää mielessä että hääpaikka tulee parhaillaan olemaan paikka jota vaalit ja muistelet vuosia eteenpäin. Ja mitä hienompi tila itsessään on, sitä vähemmän tarvitsee käyttää aikaa ja rahaa koristeluun....paitsi tietty jos semmosesta tykkää. 

Lisää tietoa Wallilan kartanosta ja kuvia löytyy täältä http://www.wallilankartano.fi/kartano/galleria/




- Laura









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin julkaisu

Noin viikon kuulumiset

Hyvin väsyneen äidin terveiset tässä hei. Koko viikko ja oikeastaan sitä edellinenkin on mennyt H:lla hampaita teh...