torstai 19. lokakuuta 2017

Baby's First London



Helmin ensimmäisestä ulkomaanmatkasta on aikaa jo about 4 kk ja nyt on jo seuraava Lontoon matka buukattuna joten ajattelin laittaa kuvia kesäkuun reissulta tänne rikkoakseni blogihiljaisuuden.

Matka meni todella hyvin, vaikka sitä etukäteen kovasti jännitin. Helmi nautti suurkaupungin sykkeestä ja ihmisistä eikä edes paahtava helle tyttöä häirinnyt. Myös nukkumiset yms sujuivat yllättävän hyvin ja lentomatkat taittuivat tuskattomasti.

Paras neuvo mitä voin antaa vauvan kanssa matkustamiseen on varmaan että maltti on valttia ja että koskaan ei voi olla mukana liikaa vaihtovaatteita. Turhan tarkkoja suunnitelmia ei kannata reissupäiville tehdä vaan mennä vähän fiiliksen ja energian mukaan.












Reissussa ei tietenkään oltu Helmin kanssa kahdestaan vaan matkaseurana oli siskoni, Helmin kummitäti. Matkan syy oli toisen Helmin kummin luona vierailu eli hyvässä seurassa oltiin. Lisäkäsistä oli tietenkin hirveästi apua reissussa.





Ajatus hotellihuoneesta vauvan kanssa ei ollut kovin houkutteleva, joten päädyimme ottamaan kämpän AirBnb:n kautta Richmondista. Helmi meni reissussa tosi aikaisin yöunille joten vauvan nukkuessa pystyttiin vielä viettämään aikaa kämpän keittiössä ja ihanalla pikku takapihalla. Myös joulukuun reissua varten on kämppä varattuna, tällä kertaa lähempänä keskustaa. Ehdottomasti suosittelen Airbnb:tä tai vastaavaa, nyt varsinkin kun Helmi syö kiinteitä tuntuu että varusteltu keittiö on ihan pakollinen.





Lastenvaunut vuokrasin paikalliselta yritykseltä The Baby Loft. Homma sujui kätevästi eikä hintakaan ollut muistaakseni muutamaa kymppiä enempää. Lentokentällä käytössä oli kantoreppu. Nyt olen katsellut myös Suomesta vuokrattavia pieniä matkarattaita, jotka voisi ottaa matkustamoon mukaan, ne voisi olla vielä kätevämmät.






Reissu jäi myös siinä mielessä historiankirjoihin että Helmi oppi kääntymään siellä.





Irtiotto arjesta ja maisemanvaihdos teki hyvää sekä äidille että vauvalle. Oli helpottavaa huomata, että reissussa selvisi vaikka ei ollutkaan ne tutut lelut, hoitotarvikkeet yms messissä ja muutenkin päivät olivat niin erilaisia ja aikataulut yms vaihtelivat suuresti. Helmi nautti erityisesti vaihtuvista maisemista ja ihmisistä ympärillä. Toki matkustaminen ilman lasta on helpompaa mutta hyvin näidenkin kanssa voi maailmalle lähteä ja kannattaakin. 





Kiitos vielä tädeille matkaseurasta <3

Seuraavaa matkaa odotellessa :)

- Laura ja Helmi



















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin julkaisu

Noin viikon kuulumiset

Hyvin väsyneen äidin terveiset tässä hei. Koko viikko ja oikeastaan sitä edellinenkin on mennyt H:lla hampaita teh...