maanantai 3. huhtikuuta 2017

Ensimmäiset viikot

Voi ei kun aika menee nopeesti ja meidän pikku prinsessa kasvaa aivan liian kovaa vauhtia. On jo nähty ekat hymyt, alettu keskustella ja muutenkin alettu tottua uuteen elämään ja uuteen arkeen. Nimiäisiäkin vietettiin viikonloppuna joten nyt tyttärellä on virallisesti nimi! Ikääkin nyt lasissa yli 2 kk, se on kuulkaas aika paljon se.

Ensimmäiset viikot olivat haasteellista aikaa mutta nyt kaikki tuntuu jo paljon helpommalta ja sujuvammalta, vaikka eihän sitä koskaan tiedä mitä tuo pikkuinen seuraavaksi keksii. Jokainen päivä ja viikko on kuitenkin ihan erilainen, aina kuitenkin enemmän tai vähemmän ihana.

Näinkin lyhyessä ajassa olen joutunut monta ennakkoluuloani ja -odotustani laittamaan roskakoriin ja toiminut tavalla jota en olisi etukäteen osannut odottaa. Ja tuo lista varmasti kasvaa ajan kuluessa. Olin esimerkiksi täysin perhepetiä vastaan ennen syntymää, mutta kotiutuksen jälkeen vauva onkin nukkunut vieressä joka yö. Vielä hetkeen en aio häntä edes yrittää nukuttaa omaan sänkyyn koska perhepeti (tosin inhoan tuota sanaa!) tuntuu meille kaikille parhaalta vaihtoehdolta tällä hetkellä. Myös imetys meillä on kyllä ollut ihan oma lukunsa, ei oo ihan helppoo hommaa sekään vaikka saattaa siltä näyttää! 😅 Olen myös syyllistynyt hysteerisen äidin ylilyönteihin, mutta tuntuu että nyt kun rutiinit alkavat hiljalleen löytyä ja hormonit tasoittua, tulee tälläisiä hetkiä vähemmän.

Lapsi on tullut ikään kuin tutuksi, osaksi perhettä, ja asia uusi arki alkanut tuntua jopa normaalilta. Alkuun olin niin väsynyt että itketti ja tuntui että hukkuu vastuun ja huolen alle. Silloin toivoin että vauva kasvaisi nopeasti mutta nyt tuntuu että voisipa aina olla tälläistä, että tuo pieni ihana ei kasvaisi ihan niin nopeasti! Näin ne tunteet muuttuu, koko ajan!!

Tässä hieman tunnelmia ekoilta viikoilta ja tietty nimiäisistä:












- Laura





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusin julkaisu

Noin viikon kuulumiset

Hyvin väsyneen äidin terveiset tässä hei. Koko viikko ja oikeastaan sitä edellinenkin on mennyt H:lla hampaita teh...